Konec nezdravostí ve školách ~ Markův blog

Zpravodajský kanál Marka Hovorky

sobota 24. září 2016

Konec nezdravostí ve školách

Vážení, vítám Vás po dvou týdnech opět u dalšího článku, ve kterém se tentokrát budu věnovat Pamlskové vyhlášce, což je směrnice, která pro některé bude znamenat konec světa. Jedná se o zákaz prodeje slazených výrobků, a dalšího.

Ze zákona

Nejdříve nahlédnu přímo do vyhlášky, která je volně ke stažení přímo zde. Ve škole (v prostředí, kde nemají přístup nezletilí)  se budou od 1.1.2017 prodávat pouze potraviny, které neobsahují cukry, transmastné kyseliny a nemají energetické účinky. Dá se tedy očekávat, že od nového roku budeme už ve škole nakupovat pouze ovoce a zeleninu.

Pozitiva a negativa

Pozitivní je na tom celém to, že se konečně začalo bojovat s obezitou mezi mladými. Je také pravda, že cpát do sebe každý den sladkou plechovku s párkem v rohlíku moc zdravé není. Na druhou stranu ale je pravda, že v dnešní době se bez chemie a příměsí ani nenajíte...
Negativní je to, že lidé, kteří s tímto počinem nesouhlasí, si budou muset nakoupit ráno v obchodě. Pak budou lidé, kteří budou místo své zaužívané svačiny raději hladovět. Je pravdou, že v případě, že by se takových protestantů našlo víc, mohlo by to vyvolat značnou kampaň proti vyhlášce, ale vzhledem k tomu, že to takové skupině lidí nestojí za to, asi s tím nikdo takový nehne.

Sortimenty v bufetech

Co nakoupíme v bufetu? Jablko červené a zelené, hrušku, kohoutkovou vodu, žvýkačky bez cukru, čaj a hotovo. Je sice pravda, že šedesátikilovým balvanům to prospěje, na druhou stranu je ale pravda, že ze mě, z malého a štíhlého se stane ještě menší a hubenější, a vrátím se do stádia, kdy si okolní lidé při mém nástupu do vlaku myslí, že utíkám z mateřské školy.

Automaty v Inter Panterech

V poslední době se automaty začaly testovat ve vlacích InterPanter, které jezdí i na lince Brno - Břeclav - Hodonín - Staré Město u U. H. - Přerov - Olomouc, a tak je možné, že dojíždějící vlakem si budou moci vybrané potraviny nakoupit už za jízdy. Dokud nezavedou vyhlášku i do vlaků...

Zakázali i kečup

To, že zakázali i kečup, mě doslova pobouřilo. Co je v kečupu? Rajčatový protlak, voda, cukr, ocet. Víc ne! Tak proč proboha musí zakazovat i kečupy? JÁ ŘÍKÁM, ŽE BEZ CHEMIE SE PROSTĚ UŽ NENAJÍME. A proto budeme buď hladovět, nebo všichni tlakem okolí přejdeme k vitariánství. Budeme žrát jablka, zapíjet vodou a hotovo.

Děkuji za pozornost, jsem rád, že jsem Vám zase mohl zkazit chuť k obědu.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat

Pravidelní čtenáři

Jízdní řád

Kdy vydávám příspěvky? Už nikdy, jen příležitostně. Žádné pravidelné schéma už není...

ROZHLAS

Elektronická pošta

intercity560@gmail.com