Bude pátek třináctého, zůstaňte doma. ~ Markův blog

Zpravodajský kanál Marka Hovorky

čtvrtek 12. října 2017

Bude pátek třináctého, zůstaňte doma.

Vážení přátelé, vítám vás u dalšího článku. Tentokrát se budu zabývat pátkem třináctého, coby dnem, se kterým se zítra budeme muset všichni vyrovnat. A pokud si myslíte, že je to jenom pověra, přesvědčím vás o tom, že není. Představím vám i pádné důvody, proč je paraskavedekatriafobie naprosto oprávněná.

1. Chammurapiho zákoník asi z dějepisu známe všichni. Byly to nějaké mezopotámské bláboly vytesané na kameni. Tyto hovadiny byly očíslovány. Jaktože pan Chammurapi číslo třináct raději vynechal?

2. V pátek 13. ledna 1939 zasáhly Austrálii požáry, které zabily 71 lidí a spálily na 5 000 domů.

3. 13. dubna, ve 13 hodin a 13 minut v roce 1970 na Apollu 13 vybouchla kyslíková nádrž.

4. Nejničivější hurikán v celé historii zasáhl 13. listopadu 1970 Pákistán. Postihl asi 500 000 osob.

5. Atentáty v Paříži se odehrály v pátek 13. listopadu 2015. Islamisté při nich zabili 130 lidí.

6. V pátek třináctého v roce 2010 udeřil blesk do 13letého anglikána, který sledoval leteckou exhibici nad městem. Sanitka dojela ve 13:13.

7. V roce 1972 se v pátek třináctého letadlo se 45ti lidmi zřítilo do hor v Argentině. Po pádu letadla museli přeživší strávit přes dva měsíce v poměrně drsném terénu. Aby přežili, museli zkonzumovat své mrtvé spolucestující.

8. 13. srpna 1993 se zřítil hotel Royal Plaza v Thajsku a v jeho sutinách pohřbil na 137 obětí.

9. V devadesátých letech byla ve Velké Británii provedena analýza poměru hustoty dopravy a nehodovosti v pátky šestého a třináctého. Výsledky byly šokující, risk toho, že skončíte v nemocnici na následek dopravní nehody je v pátek třináctého o 52% vyšší.

10. Ježíš Kristus byl ukřižován v pátek. Na poslední večeři sedělo třináct lidí.

Původně jsem chtěl udělat třináct bodů, ale jelikož se k tomuto číslu nemíním přibližovat, končím tady. Pokud zítra nikam nemusíte, raději nikam nechoďte. V klidu to přežijte, další pátek třináctého bude až (už) v dubnu příštího roku. Do té doby bude klid. Přeji tedy hlavně pevné nervy. A jestli tomu, že třináctka přináší smůlu nevěříte, tak na to prostě jen kašlete a hotovo...


Pátek třináctého ve fotografii
Share:

0 komentářů:

Okomentovat

Pravidelní čtenáři

Jízdní řád

Kdy vydávám příspěvky? Už nikdy, jen příležitostně. Žádné pravidelné schéma už není...

ROZHLAS

Elektronická pošta

intercity560@gmail.com