Fenomén Kajínek - jak to vlastně bylo? ~ Markův blog

Zpravodajský kanál Marka Hovorky

pondělí 26. června 2017

Fenomén Kajínek - jak to vlastně bylo?

Vážení a milí čtenáři, rád bych se dnes věnoval panu Kajínkovi, omilostněnému vrahu (je odsouzený jako vrah, takže mu můžu říkat vrah). Jak to začalo, a kdo vlastně Kajínek je? Dozvíte se to!

Hezky popořádku

Pan Kajínek se narodil roku 1961 v Prachovicích, což je taková vesnička někde v České republice. Již v mládí prokazoval sklony k trestné činnosti, a to už dokonce když mu bylo třináct. V roce 1982 šel poprvé do basy, za vloupání do chat. Později šel třeba také kvůli bytovým krádežím. No a pak, někdy v roce 1993 ho na tři dny pustili z basy na procházku. Kajínek se však již nevrátil. O několik dní později údajně v zatáčkách pod romantickou borskou věznicí v Plzni zastřelil mladého podnikatele, a jeho osobního strážce, a to přímo za jízdy v autě podnikatele. Kolem automobilu se seběhli novináři, muselo jim tam být zima, protože bylo tak půl deváté večer, každopádně začali hledat vraha.


Nakonec našli Kajínka

Našli ho, zavřeli ho (v roce 1998 ho plzeňský soudce odsoudil na doživotí), a on tam pomalu černal až do roku 2000, kdy se po lanovce spustil za hradby mírovské věznice. Myslím, že by ho už nenašli, kdyby se neskrýval v bytě manželky orlického vraha Ludvíka Černého. Marie Černá zčernaného Kajínka očerněného Vojtěchem Pokošem (přeživším) skrývala déle než měsíc, a to až do 8. prosince 2000, kdy hodili benga fízli policisté do oken "nějaké dělobuchy" (jak v televizi popsali obyvatelé dotyčného domu), aby pak následně objevili nahého Kajínka.



Chronologické vyobrazení kauzy Kajínek

No a pak už je to jednoduché - prostě bručel až do roku 2017, kdy ho Zeman osvobodil (omilostnil). Dostal nejvyšší možnou podmínku - v trvání sedmi let, protože nikdo (a myslím, že ani Zeman) neví, zda to udělal, nebo ne.


Památná věta jednoho čtyřletého kluka z Brna:

Jsem poslední ze školky, který ještě nemá fotku s dvojnásobným vrahem!

Památná věta z jízdy králů ve Vlčnově:

Tati, kdo to je, že se s ním všichni fotí? Není to Kajínek? (Je to král.)

Poslední památná věta vznikla u televize:

Už vím, co budu v životě dělat. Zabiju dva lidi, projedu se autem se světýlky, uteču z Mírova, Zeman mě pustí, stanu se hrdinou a budu slavnej!

Otázkou je, kdo letos dostane státní vyznamenání za hrdinství.

Můj názor?

Je Kajínek hrdinou dnešní doby, nebo obyčejný vrah? To nikdo z nás neví. Každopádně, pokud to neudělal, chci vidět, jak mu to bude stát nahrazovat. A pokud to udělal, tak si myslím, že si odseděl, kolik mu patří. Za okamžitou smrt bez jakéhokoli mučení, prostě za zastřelení bych asi doživotí nedával. Kajínek nikoho netýral, nikomu neubližoval, prostě (pokud to udělal) si počkal v zatáčce a oddělal je. No nic, kašlete na to, a raději se podívejte na věci, které nám ovlivňují život. Podívejte se na to, jak jsou týráni kožešinová zvířata a co můžeme udělat pro eliminaci těchto farem, nebo se raději podívejte, jak se cítí Brambora z televize Bramborov (dříve Barrandov). Mějte se hezky, užívejte si života, a napiště dolů do komentářů, co si o Kajínkovi myslíte. A nebo si klikněte nahoru na záložku Kajínek, a stáhněte si zdarma hru pro Windows.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat

Pravidelní čtenáři

Jízdní řád

Kdy vydávám příspěvky? Už nikdy, jen příležitostně. Žádné pravidelné schéma už není...

ROZHLAS

Elektronická pošta

intercity560@gmail.com