Kožešinový diktát radikálních veganů... ~ Markův blog

Zpravodajský kanál Marka Hovorky

pondělí 12. června 2017

Kožešinový diktát radikálních veganů...

Vážení a milí, máme tu kožešinové farmy, což je téma, ke kterému se teď vyjadřuje každý. Tak proč bych nemohl i já... Stavíme se před otázku, zda je zakazování dobré, nebo se jedná pouze o obyčejný nonsens. Tuto otázku budeme řešit...

Můj názor

No jako, já si myslím, že v každém případě není dobré nějakým způsobem týrat zvířata. Tohle prohlašuji bez jakéhokoli nátlaku, a vždy s tím budu plně souhlasit. Já běžně ochránce zvířat a jiné fanatiky až tak nepodporuji (protože přehánějí), v tomto případě bych se jich ale rád zastal, a to kolem aféry s pěstováním norků, a dalších, aby pak byla tato roztomilá zvířátka usmrcena, a to všechno proto, abyste si mohli koupit norkový kabát. Otázkou ovšem je, jakým způsobem se dokáže populace s touto restrikcí vyrovnat. Pravdou totiž je, že po zákázání kožešinových farem by nějaký chytrák mohl navrhovat třeba i úpravu chovu skotu, protože ten, jak víme, si stejně jako prasata a drůbež, také nežije jako v pohádce.


Norkové kožichy

Sranda s norky

Dobrá tedy, zakažme kožešinové farmy. Co bude výsledkem? Že tato zvířátka (nemyslím jenom norky, ale třeba i lišky, a další zvířata) nebudou žít v hrozných podmínkách, a že z těchto zvířátek nebudeme mít norkové kabáty. To, jestli je to pro nás důležité, ani neřeším. Určitě ne natolik, aby se za nás stovky zvířat trápily. Pak je tady ovšem další podstatná věc. A to taková, že dovoz kožešin zůstává LEGÁLNÍ.

A když se na toto podívám kritickým okem, zjistím bohužel jen to, že někde ve středu Evropy je stát, který je natolik civilizovaný, že odmítá zabíjet zvířata kvůli kožešině. Bohužel, jsme pod nátlakem radikálních veganů, jejichž sluníčkářské uvažování pravděpodobně těžce nese zavírání zvířat do klecí. Pokud chce někdo takto uvažovat, ať nejdřív vyhodí psa přes plot, pustí slepice, a vypustí akvárium. Je to úžasné. Vegani to dokážou stejně, jako to dokázali, když lhali Kalouskovi, že norek, kterého známe z farem, je zvíře divoké, nikoli vyšlechtěné.

ANKETA


Co k tomu dodat?

No že jsme to zase všichni podělali. Respektive vláda. Asi nikdo z mých čtenářů nepodpoří týrání zvířat. Je ovšem otázkou, jestli když se podíváme, jak farmy vypadají, nezjistíme, že zvířata se daleko hůř mají u nás doma, kde zastávají roli domácích mazlíčků? Opravdu chceme být národem, který na základě "solidarity" ke zvířatům v budoucnu zakáže chov skotu, a jiných zvířat? Opravdu to chceme? A když v tom pojedeme sami, nikdo jiný to dělat nebude, dojdeme někam? Nebo zase jenom omezíme naše zemědělství na úkor legálního dovozu? Tady se jedná už jen o to, že my jako stát máme malou sílu na to takové praktiky (pokud se teda jedná o týrání) zastavit a výsledkem našeho snažení tak může být maximálně právě ta podpora dovozu.

Když si přečtete knihu Lovci mamutů, asi vám bude stačit jen název, uvědomíte si, že dřívější populace toto neřešila, a zvířata zabíjela možná i mnohem krutějšími způsoby (tehdy se střílelo z luku, a zvíře umíralo delší dobu, než při otrávení oxidem uhelnatým). Opravdu chceme popírat zákony přírody, které zde platí od nepaměti? Vemte si takového lva, který také zabíjí. Zakazuje tady snad někdo existenci lvů?

Takže pokud se nejedná o objektivní týrání zvířat, řiďme se mozkem svým, a né mozky radikálních veganů. Prospěje to celé naší populaci. Komentujte pod článkem, pokud nesouhlasíte.
Na závěr ještě připomenu, že nejde o to, zda souhlasíme, či nesouhlasíme s týráním zvířat. Jedná se o to, zda jsou podmínky opravdu tak hrozné, a zda je opravdu tak důležité toto všechno zrovna teď bořit. A nakonec otázka: Jaktože ve zbytku planety toto nikdo neřeší?
Share:

3 komentářů:

  1. Je to vážně na dlouhé zamyšlení. Ale na druhou stranu se nám snaží vládnou odporní levičáci , zelenými počínaje (šovinističtí cyglisti v obskurním spolku AUT*MAT, různí "ekologičtí" diktátoři , jenom co nás stojí "obnovitelné zdroje" ), komunity LGBT , feministi , až po neomarxisty , neomaoisty a komouše . Tyto "pokrokové " ideologie jenom za posledních 100 let zavinily smrt asi 200 milionů lidí !!

    OdpovědětVymazat
  2. je opravdu nutné kvůli pár farmám - je jich v ČR do 10 ks přijímat nový zákon? není potřena řešit daleko důležitější věci???

    OdpovědětVymazat
  3. špatně jsem přečetla otázku v anketě tak si ten jeden nesouhlasný hlas přidej k souhlasu. Nejsem žádný fanatik, ale kožešinové farmy jsou zbytečné. Na druhou stranu, tihle extrémisté by, jak říkáš, zakázali všechno od výzkumu po chov dobytka. Zrovna takový výzkum... myslím, že se v tomto případě nedá nic dělat a věř, že na každé zvíře ve vědě existuje protokol a žádost a musíš odůvodnit, proč to zvíře potřebuješ. Tihle extrémisté si neuvědomují, kolik léků a znalostí máme díky výzkumu na zvířatech... nejraději bych jim tedx zakázala užívat zápdní medicíny, když jsou tolik proti... nevím, je to šedá zóna.

    OdpovědětVymazat

Pravidelní čtenáři

Jízdní řád

Kdy vydávám příspěvky? Už nikdy, jen příležitostně. Žádné pravidelné schéma už není...

ROZHLAS

Elektronická pošta

intercity560@gmail.com