Jak soudkyně Brambora během hodiny rozlouskne i ty nejtěžší případy... ~ Markův blog

Zpravodajský kanál Marka Hovorky

neděle 4. června 2017

Jak soudkyně Brambora během hodiny rozlouskne i ty nejtěžší případy...

Vážení a milí, vítám vás u svého dalšího článku. Dnes se budu zabývat soudkyní Bramborou. Chcete vidět herecké výkony, které by překonala i žvýkačka přilepená na vaší botě? Tak to jste zde správně!



Je to totiž jedno z témat, které se motá kolem TV Barrandov. Ano, tam, kde připravovali program v rámci čínské spolupráce. Je tu totiž soudkyně Brambora, jejíž kariéru jí závidí většina skutečných soudců. Ráno dojde na nejnižší instanci, kde bez důkazů rozluští i tu nejzamotanější kauzu, odpoledne pak jde k nejvyššímu soudu, kde pokračuje ve své "práci". Tolik justičních kiksů ještě soudci ve svém oboru neviděli, a proto se diví.

Do hodiny vynese rozsudek

To je dobré, ne? Vyslechne odpůrce, navrhovatele, dva svědky, podá tři pořádkové pokuty za hádky mezi souzenými typu "Neznevažuj matku své nevlastní sestřenice", a po reklamě vynese rozsudek. Skutečný soud ovšem trvá mnohem déle, a také zde probíhá tzv. dokazování, které může ve skutečnosti trvat až několik let, zatímco u Brambory to trvá asi několik minut. Z těch několika minut je ještě dalších několik minut ztraceno vzájemnými hádkami.

Co je nejhorší...

Nejhorší je, že se na konci pořadu nedozvíte, proč Brambora rozhodla tak, jak rozhodla. To si asi máme vymyslet. Stejně jako oni. Ale pojďme raději k Nejvyššímu Soudu, ten má totiž na ČSFD vyšší hodnocení. Tady máme zase kancelářskou zasedačku, kde si senát o přestávkách popíjí kávičku, a diskutují o lidech, kteří se účastní soudu. Většinou se tam hádá Brambora s někým druhým, který také zjevně používá soudcovské kladívko pouze jako paličku na maso, zatímco starší a moudře vypadající dědek je s hloupým výrazem ve tváři sleduje.

Jak to teda je?

Rozhodně tento pořad nepovažujte za kopii skutečných soudů. Je to komedie, kterou si pouštím akorát když dělám něco nudného do školy, abych se zabavil. Se skutečností to nemá nic společného, i když program vytváří skutečné prostředí, jak tvrdí. Asi těmi knížkami a vlajkou Evropské Unie. No nic, protože už jsem přišel na to, že soudce může dělat opravdu každý, jdu si koupit nafukovací soudcovské kladívko. Do té doby se mějte hezky, a odpusťte mi, že článek vychází v neděli, a ne v sobotu. Může za to Kajínek. Tak zatím...
Share:

0 komentářů:

Okomentovat

Pravidelní čtenáři

Jízdní řád

Kdy vydávám příspěvky? Už nikdy, jen příležitostně. Žádné pravidelné schéma už není...

ROZHLAS

Elektronická pošta

intercity560@gmail.com