Lyžák aneb stěhování národů ~ Markův blog

Zpravodajský kanál Marka Hovorky

sobota 20. února 2016

Lyžák aneb stěhování národů

Vážení a milí, vítám vás u jednoho z mých dalších článků. Tento bude věnován záležitostem ohledně lyžařského výcvikového kurzu, jehož zahájení naši třídu Sekundu A čeká už zítra.

Místo

50.1285573,16.7971294 GPS. Pokud vám tohle nic neříká, svědčí to o vašich zeměpisných znalostech. Každopádně těm, kteří si ještě souřadnice na googlu nevyhledali oznamuji, že se jedná o lyžařský areál na Dolní Moravě, a ubytování SA a SB poskytne zdánlivě komfortní chata Terezka. Lákavě i vypadají stránky areálu www.dolnimorava.cz, ze kterých cituji: Komfortní ubytování ve vybavených apartmánech si užijí především větší skupiny, školy a rodiny s dětmi(Konec citace). Samotnou ubikaci však ohodnotím až po navrácení z LVK, neboť jsem na tomto místě nikdy nebyl.

Doprava

Dopravu studentů z Uherského Hradiště do Jeseníků a zpět zajistí autobus. Mě bylo navrženo, že dojedu v polovině pobytu - ve středu v 16:00 a zpět budu odjíždět v sobotu dopoledne tím najatým autobusem. Tím pádem mám víc času na balení.

Rozdělování pokojů

Pokud má být osm lidí v jednom pokoji, je to koncentrační tábor! Citoval jsem jednoho ze svých spolužáků, který takhle výbušně reagoval na verdikt, že jeden pokoj bude pro osm lidí. A já se mu ani nedivím. To teď ovšem není podstatné. Nevím, jak to nakonec dopadlo, pravděpodobně se to nakonec nějak rozdělilo, každopádně pokoj, ve kterém budu ubytován, je v sestavě pro 5 lidí. A i vybavení vypadá na fotkách celkem lákavě, takže se na ubytování rozhodně těším.

Program

Lyžování. Nahoru a dolu. Nahoru a dolu. Zřejmě mé spolužáky nic jiného nečeká. Ráno budíček, pak snídaně, lyžování, oběd, lyžování, večeře, volno, dobrou noc. Poslední večer proběhne karneval a jeho účastníci (SA a SB, to, zda se budou účastnit i padagogové je ve hvězdách) mají přijít v maskách či kostýmech. Opravdu netuším, co si kdo vezme. Já nic vhodného nemám, a tak si beru aspoň červenou nádražáckou čepici s logem SŽDC a vhodnou košili.

Co si sbalit?

Tuto kapitolu jsem nechal až na konec, protože bude celkem obsáhlá.

1. PROHLÁŠENÍ O ZDRAVOTNÍM STAVU
    - vstupenka do autobusu
2. 1000 KČ NA SKIPAS
    - opět velmi důležité
3. KAPESNÉ
    - nikdy nevíte, kdy se bude hodit
4. HYGIENA 
    - ručník, zrcátko, skládací zubní kartáček a vzorek zubní pasty(v lékárně), plochá hotelová mýdla, cestovní šití, indulona, apod.
5. ZÁKLADNÍ POTŘEBY
    - cestovní budík, teploměr, mobil s nabíječkou, náhradní zdroj elektřiny pro dobíjení mobilu, svítilna, apod.
    - rádio
6. ZÁBAVA
    - křížovky, časopisy, knihy,...
7. LYŽE
    - tuto nejdůležitější věc jsem měl napsat hned na začátek, ale vzhledem k tomu, že mě se tato věc netýká, zapomněl jsem
8. PYŽAMO A ODĚV
    - pochopitelně, není co dodat
9. ČOKOLÁDA
    - na nervy
10. CO UNESETE
    - zavazadlové limity nejsou stanoveny

OHLEDNĚ ZAVAZADEL
    - je doporučován 1 kufr + 1 batoh + zavazadlo na lyže, z vlastní zkušenosti nedoporučuji krosnu, autobusáci nadávají

Závěr

Užijte si to!

Share:

3 komentářů:

  1. Vtipně zpracovaný článek, opravdu svérázné. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Vtipně zpracovaný článek, opravdu svérázné. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Dříve jsme s rodinou jezdili také na hory na Lipno, od roku 2016 ale jezdíme do Rakouska. Jsou tam delší, širší, strmější sjezdovky a kupodivu ty tickety vyjdou i levněji. Na hory si s sebou vždy balím lyže, lyžáky, hůlky, brýle, jídlo, alkohol a kosmetika. Nepotřebné krámy netahám, ať je toho co nejmíň.

    OdpovědětVymazat

Pravidelní čtenáři

Jízdní řád

Kdy vydávám příspěvky? Už nikdy, jen příležitostně. Žádné pravidelné schéma už není...

ROZHLAS

Elektronická pošta

intercity560@gmail.com