Zdravou stravou ke své záhubě ~ Markův blog

Zpravodajský kanál Marka Hovorky

pondělí 1. února 2016

Zdravou stravou ke své záhubě

Vzhledem k někdy až bláznivým manévrům se zeleninou a zeleninovou stravou jsem se rozhodl napsat tento článek.

Na začátek se musí ujasnit tři kategorie způsobů obživy a stravy lidí ve střední Evropě:

- NEZDRAVÁ (hranolky, produkty obsahující transmastné kyseliny, aspartam,...)
- NORMÁLNÍ (knedlo vepřo zelo, svíčková)
- ZDRAVÁ (brokolice, celer, další odporná zelenina)

Zdravá strava je IN

Občané střední Evropy si vypěstovali velmi zajímavý návyk - svůj jídelníček obohacují o zeleninové pokrmy. Ty ovšem zcela vytlačují a vytěsňují z onoho jídelníčku jídla normální. Horší je ale to, že se tato moderní jídla čímdál častěji i v naší školní jídelně. Zřejmě se předpokládá, že do jídelny budou chodit obézní, kteří se své nadváhy budou zbavovat právě zeleninovou stravou. Jak k tomu ale přijde štíhlý mladíček menší postavy, jako já? Situace je ještě horší v tom případě, kdy zeleninu tento mladík nejí. To je taky můj případ.

Tečkované knedlíky jako příloha k 10cm3 masa

Pokud pomineme bídu takového znění, že dostáváme kolem deseti centimetrů čtverečných masa, je tu příloha. Knedlíky. Hurá! Konečně normální jídlo! Ale ne. Tady se ani houskové knedle nedočkám. Dostáváme totiž celozrné knedlíky či knedle prošpikované zeleninou. Operace zeleniny z knedle je vyloučená, neboť částečky jsou miniaturní, je jich mnoho a jsou rozptýleny po celé knedli.

Potravinový teroristický útok

 Jako úmyslný útok se tohle sice hodnotit nedá, ale s tečkovanými těstovinami už své zkušenosti máme také. Odneslo to přes 120 lidí...a to přímo v naší škole. Záznam z jednání o této akci můžete prostudovat zde: http://www.guh.cz/wp-content/uploads/2015/09/Z%C3%A1znam-z-MZ.pdf. Některé oběti dokonce skončily v nemocnici. A tyto všechny patálie způsobily jen a pouze tečkované těstoviny. Pokud by byly použity těstovky normální, k tomuto by nedošlo. Jednalo se o luštěninové těstoviny, vyrobené z fazolové mouky. Bohužel dnešní společnost už nerozlišuje mouku hrubou, polohrubou a hladkou.
 
Vegetarián je špatný lovec

Závěrem kulturní vložka, kterou jistě ocení a bezvýznamným pluskem autora tohoto článku odmění naše vyučující Zeměpisu. Věděli jste to, že v Indii slovo vegetarián označuje špatného lovce? O tom ale až někdy příště, protože mám hlad, a proto si půjdu ohřát klobásu...
Share:

2 komentářů:

Pravidelní čtenáři

Jízdní řád

Kdy vydávám příspěvky? Už nikdy, jen příležitostně. Žádné pravidelné schéma už není...

ROZHLAS

Elektronická pošta

intercity560@gmail.com