Vajíčka, Čína a Macron. Politický týdeník. ~ Markův blog

Zpravodajský kanál Marka Hovorky

pondělí 15. května 2017

Vajíčka, Čína a Macron. Politický týdeník.

Vítám vás u dalšího politického týdeníku.

Čína

A začneme poměrně z ostra. Náš pan prezident totiž odjel do Čínské lidové republiky, kdemá jednat například o nové hedvábné stezce, s čímž se pojí i přímé spojení Evropy s ČLR, a to vlakem. Prostě má jet přímý nákladní vlak mezi Čínou a Evropou. Ten strojvedoucí, který ten vlak poveze, během své cesty pravděpodobně prožije celý život. A i když vezmu v potaz, že se strojvedoucí i s lokomotivami po určitém čase mění, nevím, jak to budou praktikovat např. v rusku.

Je těžké odpovědět na otázku, jestli je dobré podporovat dovoz z Číny, i s ohledem na toto a toto, což jsou dva díly Tunova pořadu A DOST, ve kterém se snaží upozorňovat na nedostatky v oblasti prodeje a služeb. Myslím si ale, že po připomenutí čínského vejce na chlebíčky, které vidíte níže, se zdá tato otázka vyřešenou.



Macron


Jak všichni víme, dnes se stal Emmmmmmmmmmanuel Macron prezidentem Francie. Přebral prezidentský úřad a prezidentskou povinnost od nějakého Holanďana. Holanďan (nebo kdo to je) má 62 let, zatímco Emmanuel má 39 let, čímž se stává nejmladším prezidentem Francie v dějinách, akorát že nevím, jestli nemá nejstarší první dámu v dějinách. Ale o tom si řekneme někdy, až nebude žádné vděčnější téma. Nejedná se totiž o to, co se minulý týden stalo, takže mě to zrovna teď nezajímá.

Víte, jaký je rozdíl mezi prezidentem Emmanuelem, a motýlem Emanuelem?
- Motýlovi Emanuelovi věří alespoň malé děti.

Prezidentský vlak

A nakonec z trochu jiného soudku (tvrdého alkoholu). V rámci návštěvy Číny pana prezidenta jsem dnes natočil video ze simulátoru s fiktivním vlakem (souprava CRH1A), který pana prezidenta veze po Číně, aby si mohl prohlédnout, jak je ta Čína (továrny, dým, 4/5 zamořené půdy, všude beton) krásná. Projel jsem asi 150 kilometrů v relaci Chengdu - Suining, a vy toto video uvidíte zítra. Mělo být dnes, ale nestihlo se nahrát na internet. Těch 5 GB tam bude hodně složité dostat...



Děkuji, že jste to dočetli až do konce, mrkněte na autobusovou zastávku, a pak běžte někam, protože už z vás a z reklamy žádné prachy nedostanu se těšte na další článek, ať už politický, nebo třeba na naprosto objektivní ranní zpravodajství.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat

Pravidelní čtenáři

Jízdní řád

Kdy vydávám příspěvky? Už nikdy, jen příležitostně. Žádné pravidelné schéma už není...

ROZHLAS

Elektronická pošta

intercity560@gmail.com